Bronzarea Organică

Bronzarea organică- o alternativă sănătoasă

pentru obţinerea unui look senzaţional

Pielea bronzată a devenit un must have al zilelor noastre. Expunerea la soare sau la solar este un adevărat “sport” pentru unele dintre noi, mai ales pentru că arătăm mai suple, mai slăbuţe, mai sănătoase…

Din păcate însă preţul pentru look-ul de vis poate fi prea scump, poate fi chiar viaţa- încerc să trag un semnal de alarmă. Oamenii de ştiinţă nu glumesc când spun că soarele devine mai nociv în fiecare an, sau că razele emise sunt din ce în ce mai ucigătoare. Sharon Miller expertă recunoscută internaţional în raze UV şi bronz al FDA ( Food and Drug Administration)din SUA şi conducător al laboratorului privind siguranţa radiaţiilor şi echipamentelor optice spune că “ deşi multă lume crede că bronzul oferă tenului o strălucire sănătoasă, bronzul de orice intensitate este un semn al deteriorării pielii”. Pielea este atacată de razele ultraviolete A şi B şi este determinată să producă pigmentarea ca şi reacţie de apărare. Aceste raze pot cauza în egală măsură probleme ireversibile ale ochilor, slăbirea sistemului imunitar ) datorită razelor UV B care afectează protecţia naturală a pielii) , pete pe piele, riduri, piele uscată excesiv sau reacţii alergice. Pentru a aminti tuturor cât este de importantă protecţia pielii Consiliul Naţional pentru Prevenţia Cancerului de Piele din SUA a desemnat ziua de 25 mai ca şi ziua “ fără arsuri”.

Indiferent de culoarea pielii, suntem cu toţii expuşi razelor UV şi de aceea este necesară utilizarea cremelor de protecţie pe tot parcursul anului. Categoriile cu risc crescut sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare, cele blonde, roşcate sau şaten deschis, cele care au fost tratate pentru cancer de piele sau cele care au avut în familie cazuri cu cancer de piele. Sună categoric, ştiu, dar consider că fiecare are dreptul să fie informat şi să conştientizeze pericolele la care se supune în momentul în care alege să facă băi de soare sau să meargă la solar.

Din fericire există alternativa sănătoasă de bronz- bronzul organic. Acesta constă din colorarea stratului superior al pielii fără afectarea straturilor profunde.

Esenţial în această procedură sunt:

  • scrub-ul meticulos realizat
  • efectuarea la cel puţin o zi distanţă de o şedinţă de epilat sau tratament cosmetic

Ceea ce este interesant legat de bronzul organic este că există soluţii care conţin produşi de hidtratare şi întreţinere pentru piele, deci e sănătos şi din punct de vedere cosmetic să se apeleze Cluj-Napoca, str. Bistriţei nr 83, ap 1/II, parter Tel: 0264-540300, 0748-546606 la acest tip de bronzare. Poate că majoritatea se întreaba cât rezistă bronzul organic? Eu vă întreb atunci cât de hidtratată sunteţi? O piele hidtratată mai ales din interior este mult mai rezistentă şi mai frumoasă decât una menţinută doar prin produse cosmetice.

Soluţiile utilizate conţin magicul DHA ( dihidroxiacetona) -un derivat din trestia de zahăr, care reacționează cu aminoacizii din piele pentru a crea reacția de înnegrire sau bronzul. Odată aplicate acestea trebuie lăsate să acţioneze timp de 7-8 ore, pentru a putea beneficia de reacţie uniformă pe întreg corpul. Bronzul se poate realiza pe întreg corpul sau pe porţiuni. E posibil ca după aplicare să rămână pete pe haine. Acestea ies la spălat fără nici o problemă.

O legendă perpetuată legată de bronzul organic este rezultatul cu pete şi mai rău cu pete sau dungi portocalii. Acestea sunt semne ale supraîncărcării cu soluţie de bronzat. De aceea este recomandat să apelaţi la cabinete specializate.

Vital Med Plus vă stă la dispoziţie cu soluţii personalizate de bronzare în funcţie de tipul de ten, precum şi cu consultanţă legată de starea pielii şi posibilitatea îmbunătăţirii aspectului acesteia.

Aveţi încredere în corpul dumneavoastră!

Oana Prunean

Terapeut
VITAL MED PLUS