Despre Ritualurile Munay Ki

 

Ritualurile Munay Ki (ritualurile iluminării) reprezintă cele mai importante învăţături primite de către Dr. Alberto Villoldo, psiholog şi antropolog, ce a studiat timp de peste 25 de ani practicile de vindecare ale şamanilor incaşi şi amazonieni. El a înfiinţat la Universitatea din San Francisco Laboratorul de autoreglare biologică, pentru a studia modalitatea în care mintea creează sănătate şi boală. Dr. Alberto Villoldo este autorul cărtilor: “Şaman, vindecător, înţelept”, “Să refacem trecutul, să vindecăm viitorul prin recuperarea sufletului” şi “Cele patru introspecţii” traduse şi în limba română.

Dr. Alberto Villoldo a primit aceste iniţieri de la maeştrii săi şamani alături de îndemnul de a le transmite mai departe în întreaga lume. Pe măsură ce aceste iniţieri se vor integra pe deplin în dumneavoastră veți fi binecuvântaţi permanent de către Fiinţele Superioare. Şamanii incaşi au realizat că Pământul se află acum într-un moment de profunde transformări şi este necesar să împărtăşească aceste puternice iniţieri şi în afara comunității lor.

Sintagma “Munay Ki” provine dintr-un cuvânt din limba Quechua şi înseamnă “Te iubesc” sau “Fii aşa cum eşti“. Termenul de “Munay Ki” desemnează cele nouă ritualuri de iniţiere prin care o persoană devine înţeleaptă şi puternică, cu conştiinţa şi acceptarea faptului că există un Creator al tuturor. Cele nouă ritualuri sunt comune tuturor tradiţiilor şamanice, deşi ele sunt exprimate în forme şi stiluri  diferite în diverse culturi. Ele au fost aduse în cele două Americi de către primii vraci şi şamani- femei şi bărbaţi – care au străbătut  strâmtoarea Bering dinspre Siberia, în timpul ultimei perioade glaciare. Aceşti călători neînfricaţi erau din poporul Laika, păstrătorii vechilor  cunoştinţe şi mistere ale Pământului.

Profeţiile vechi incaşe vorbesc despre acest timp prezent, raportat la istorie, ca despre o perioadă de mari transformări, un timp propice pentru mutaţii extraordinare în lume. Aceste profeţii prezic apariţia unui nou om pe planetă – o persoană puternică şi înţeleaptă, care s-a eliberat de frică şi trăieşte întru natura sa eternă, cu acceptarea faptului că o instanţă supremă transcendentă guvernează întreaga creaţie, din care el face parte.

Ritualurile Munay Ki sunt “codurile”  pentru noul om, cunoscut si sub numele de “homo luminosus” sau “fiinta de lumina”. Munay Ki desemneaza  noua mari ritualuri de initiere care provin de la vechii membrii ai poporului Laika, femei si barbati deopotriva, cunoscatori ai secretelor terapeutice demult uitate de omul modern.

Experienta ritualurilor Munay Ki  se prezinta in forma unor transmisii energetice care schimba campul energetic de lumina al initiatului. Aceste ritualuri sunt un proces in noua pasi sau etape, un proces care vindeca ranile trecutului, adica mostenirea noastra genetica si karmica. Ele ne ajuta sa pasim spre plenitudinea naturii noastre, prin tranformarea campului energetic uman si re-informarea, reprogramarea ADN-ului nostru, ceea ce ne face capabili sa ne dezvoltam un nou corp, cu alte date biologice, un corp care imbatraneste, se vindeca si moare intr-un chip complet diferit decat cel prescris de codul genetic anterior.

Acum e momentul să păşim în propria noastră călătorie iniţiatică, de vindecare interioară, o şansă de a ne conecta la extraordinara lume a creaţiei. Alegerea ne aparţine şi fiecare dintre noi face o alegere, chiar acum. Munay Ki este o invitaţie de a păşi într-o experienţă de transformare, de transfigurare alchimică, o călătorie de explorare a puterilor de vindecare personală. Intrând în lumea creatorilor, alegem să facem o lume din vis să existe în realitate.

Ritualurile Munay Ki sunt împărţite în trei categorii: ritualurile de bază, ritualurile transmise pe linie energetica şi ritualurile ce vor urma.

 

Ritualurile de bază

1 – Ritualul vindecătorului – Humpeq – conectează cu Fiinţe de Lumină din  care vor veni şi va vor asista la vindecarea şi transformarea personală. Laika ştiau că avem la dispoziţie o asistenţă spirituală extraordinară. Fiinţele de lumină vor lucra cu noi fie pe parcursul meditaţiilor ce le vom face, fie în timpul somnului pentru a vindeca rănile noastre. De asemenea, prin primirea acestui ritual se va trezi şi se va dezvolta puterea vindecătoare ce se află în mâinile dumneavoastră.

2 – Ritualul de protecţie – constă în introducerea în câmpul de lumină a celor cinci benzi energetice reprezentând elementele pămantului, apei, focului, aerului şi spiritului. Odată instalate aceste benzi vor acţiona prin descompunerea oricărei energii negative din jurul dumneavaostră, în unul din aceste cinci elemente, astfel încât acestea nu vă vor mai putea afecta. Într-o lume bazată pe sentimentul fricii aceste Benzi ale Puterii asigură o protecţie considerabilă. Primirea acestei iniţieri asigură protecţia totală a câmpului energetic de lumină.

3 – Ritualul armoniei – Ayni Karpi – reprezintă transmisia celor şapte arhetipuri universale în chakre. În prima chakra veţi primi şarpele, jaguarul în chakra a doua, păsarea colibri în chakra a treia şi vulturul (condorul) în chakra inimii. Apoi vor urma un număr de trei “arhangheli” în chakrele superioare astfel: Huaskar Inka – păstrătorul lumii de jos dar şi al minţii subconştiente este transmis în chakra 5, Quetzalcoatl – şarpele cu pene, păstrătorul lumii de mijloc şi al conştientului va fi transmis în chakra 6, iar Pachakuti -protectorul lumii superioare şi supraconştientului dar şi păstrătorul timpului, va fi transmis în chakra coroana. Aceste arhetipuri sunt transmise în chakre ca seminţe ce vor germina în prezenţa focului, de aceea va trebui să realizaţi un număr de minim cinci meditaţii pentru a le trezi şi dezvolta. Primirea acestui ritual vă ajută să vă curăţaţi şi protejaţi chakrele, să vă dezvoltaţi corpul de lumină.

4 – Ritualul clarvăzătorului – Karwak – permite deschiderea unor căi pentru energie prin instalarea unor fire de lumină din cortexul vizual în ochiul al treilea şi în inima. Această practică va trezi abilitatea de a percepe lumea invizibilă . Multi dintre cei care au primit acest ritual au descoperit la câteva luni că puteau să “vadă” lumea energetică din jurul lor.


Ritualuri transmise pe linie energetică

5 – Ritualul păstrătorilor zilei – Pampa Mesayok – este un ritual în care veţi fi conectaţi cu o linie renumită de maeştri vindecători din trecut. Păstrătorii zilelor au fost de cele mai multe ori femei şi s-au ocupat cu asistarea naşterilor şi deceselor, precum şi cu vindecarea cu ajutorul plantelor. Primirea acestui ritual va permite să lucraţi cu energia locurilor sacre din diverse părţi ale lumii (Macchu Picchu, Stonehenge), să fiţi susţinuţi în munca energetică pe care o efectuaţi, dar şi să vă vindecaţi partea feminină din dumneavoastră trecând astfel dincolo de frică.

6 – Ritualul păstrătorilor înţelepciunii - Alto Mesayok – prin care veţi fi conectat la o linie a fiinţelor de lumină care au locuit în munții Himalaya şi care sunt păstrători şi protectori ai ştiinţei vindecării. Primirea acestui ritual vă ajută să chemaţi păstrătorii înţelepciunii rugându-i să-şi dăruiască înţelepciunea şi cunoaşterea pentru ca să vindecaţi partea masculină din dumneavoastră, să treceţi în afara timpului, să învăţaţi medicina şamanică şi să simţiţi infinitul.

7 – Ritualul păstrătorilor Pământului – Kurak Akullak – vă conectează la o linie de arhangheli care sunt gardienii galaxiei noastre. Se ştie despre ei că au formă umană şi că sunt înalţi precum arborii. Păstrătorii Pământului, care sunt administratorii tuturor formelor de viaţă de pe Pământ, se află sub protecţia directă a acestor arhangheli şi pot invoca puterea acestora atunci când au nevoie, spre a aduce vindecare şi echilibru în orice situaţie. Acest rit îl învaţă pe neofit despre căile clarvăzătorului, dar şi să transforme lumea în acord cu visele lui.

 

Ritualurile ce vor veni

8 – Ritualul păstrătorilor stelari – Morshai Karpay – este un ritual care vă ancorează sigur în viitor. În conformitate cu înţelepciunea populară, atunci când primeşti acest ritual, corpul tău fizic începe să evolueze în direcţia transformării sale în homo luminosus. Procesul de îmbătrânire este încetinit, devii rezistent la boli la care erai odată vulnerabil. După ce Alberto Villoldo a primit acest ritual – a constatat că nu mai procesa evenimentele în mod primar, la nivel fizic. El mai spune că atunci când  a răcit, a procesat boala la nivel energetic, iar că aceasta i-a părăsit organismul într-o zi-două, şi nu în două săptămâni, cum se întâmpla de obicei. Villoldo mărturiseşte că a început să trăiască cu adevarat şi să proceseze la nivel spiritual evenimentele care aveau loc în viaţa lui.

9 – Ritualul Creatorului – Taitanchis Tranti – trezeşte Creatorul sau Scânteia Interioară Divină astfel încât să întelegeţi că sunteţi parte a Principiului Creaţiei, de la cel mai mic fir de nisip la cel mai mare cumul de galaxii din Univers. O dată ce a fost primit de la Creator, acest ritual poate fi transmis de la o persoană la alta.

În cadrul seminariilor Munay Ki vor fi explicate toate cele 9 ritualuri. Fiecare participant va primi piatra lui Pi pentru iniţieri. Fiecare dintre participanţi va putea transmite cele 9 ritualuri mai departe cu condiţia să fi primit toate cele 9 iniţieri.  Pentru a putea participa la aceste seminarii nu este necesar să aveţi în prealabil o pregatire în Reiki.

 

Pentru programări click aici.

Aveţi încredere în corpul dumneavoastră!

Oana Prunean
Terapeut
VITAL MED PLUS