Doriți să slăbiți?

Doriţi să slăbiţi?

Care ar fi combinaţia ideală de proceduri pe perioada verii?

În mintea mea iulie încă înseamnă vacanţă, ştrand şi multe cărţi citite. Asta a fost acum ceva vreme, acum însă pentru multe din noi înseamnă alergătură, stres, mese luate pe fugă sau pur şi simplu ignorate.

Rezolvarea poate să vină din partea pastilelor minune sau pur şi simplu din interiorul nostru. O combinaţie simplă şi care a dat rezultate bune până acum este: electrostimulare, masaj anticelulitic, monitorizare a meselor şi mişcare constantă- mers pe jos. Şi să nu uităm un consum suficient de lichide ( a se citi apă plată vă rog).

Electrostimularea reprezintă contractarea involuntară musculară prin aplicarea stimulului electric pe inserţia muşchiului pe os. Prin setările aparatului putem tonifia, slăbi în centimetri sau pur şi simplu “ să punem la treabă” musculatura. O şedinţă durează de 25 de minute plus timpul de aplicare al electrozilor. Aparatul are o serie de scheme de montaj presetate, însă noi încercăm să obţinem maximum de efecte prin combinarea şi adaptarea acestora în funcţie de obiectivul urmărit.

Dintre beneficiile electrostimulării menţionăm: modelarea musculaturii, creşterea tonusului pielii, scăderea stratului adipos, îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi a circulaţiei sangvine, creşterea confortului fizic şi a tonusului general. Un avantaj considerabil al electrostimulării este acela că se lucrează mai multe grupe de muşchi simultan, fără a se depune efort. Musculatura lucrează constant la intensitatea optimă pentru fiecare clientă. Intensitatea stimulului se creşte treptat permiţând corpului să se adapteze. Cele 25 de minute de tratament echivalează cu aproximativ 500 de abdomene executate corect şi constant.

Masajul anticelulitic se adresează zonelor afectate de celulită. Această procedură are ca rezultat diminuarea aspectului de “coajă de portocală” prin manevre specifice, activându-se micro circulaţia şi drenajul limfatic la nivelul pielii. Durează aproximativ 40- 45 de minute, se realizează cu creme cu efect termic şi de compactare pentru reducerea senzaţiei de disconfort, diminuarea stratului de grasime, concomitent cu reducerea retentiei de lichide.Astfel, se realizează o scădere în dimensiuni a zonelor pe care le tratăm şi se produce un efect de lifting muscular şi al tegumentului în acelaşi timp. În vederea obţinerii unor rezultate de durată sunt recomandate un număr de 3 şedinţe pe săptămână până la atingerea obiectivului propus şi o şedinţă pe săptămână pentru întreţinere.

Pasul 3 este conştientizarea a ceea ce mâncăm şi a cantităţii ingerate. Pe perioada verii putem profita de fructe şi legume proaspete, indigene, de faptul că ziua este mai lungă deci putem găsi timp pentru plimbări pe jos, cu bicicleta sau orice altă activitate aerobă ne face plăcere.

Apa- element vital în slăbire şi menţinere. Aportul suficient de lichide (min 2,3 l pe zi) asigură “combustibilul” necesar întregului proces metabolic. Un element important de menţionat este că, retenţia de apă nu se tratează prin scăderea consumului de lichide, din contră acest consum trebuie crescut treptat, până se obţine eliminarea toxinelor ce blochează transferul intra şi intercelular de factori nutritivi. Apa este singura substanţă care ajunge în aparatul digestiv până în intestinul gros fără să fie alterată.

Deci propunem următoarea reţetă săptămânală:: 2, 3 şedinţe de electrostimulare combinate cu masaj, urmărirea regimului alimentar, mişcare şi apă pentru o formă de invidiat. Vă aşteptăm la un ceai şi o evaluare generală, în urma căreia vă putem pune la dispoziţie o propunere concretă de „atac” a problemei dumneavoastră, fie că aceasta se încadrează în categoria remodelare, tonifiere corporală, fie în categoria medicală- afecţiuni reumatice, ortopedice, cardio-vasculare, deviaţii ale coloanei vertebrale

Aveţi încredere în corpul dumneavoastră!

Oana Prunean

Terapeut
VITAL MED PLUS