Început de an

Început de An = noi angajamente legate de propriul stil de viaţă

 propuneri

Acum, la început de An aş vrea să vă urez multă sănătate, energie şi nu în ultimul rând să vă bucuraţi de cei dragi şi de momentele frumoase pe care vi le rezervă viaţa.

Orice început de an înseamnă analize, evaluări, note mari, note mic,i depinde de fiecare cum şi-a gestionat stilul de viaţă în raport cu obiectivele propuse. O să mă refer aici la partea de dietă, exerciţii fizice, raportul dintre acestea şi partea “statică” – de muncă la birou. Având în vedere viteza cu care se desfăşoară viaţa în zilele noastre, de multe ori nici alimentaţia nu mai contează foarte mult, apelându-se la calea cea mai “uşoară”. Rezultatul- acumulări de toxine în organism din diverse surse. La aceasta, dacă adăugăm sedentarismul, obţinem automat un corp greoi, cu kilograme în surplus şi un tonus deloc de invidiat.

O soluţie pentru aceste probleme este drenajul limfatic, acţiunea pe ganglionii sistemului limfatic având ca rezultat eliminarea acelor reziduuri care rămân neasimilate de către celule  şi îngreunează activitatea organismului. Limfa funcţionează ca şi sistem de transport şi eliminare a acestor toxine, distrugându-le prin intermediul globulelor albe din ganglionii limfatici.Grecii antici denumeau limfa “sângele alb”- aceasta trecând prin ţesuturi le regenerează şi purifică în acelaşi timp.

De asemenea, un alt efect important este stimularea imunităţii, atât de vitală mai ales în perioadele rece şi de tranziţie  a anului, când sunt în floare mai ales virozele respiratorii. Sistemul limfatic este mijlocul cel mai la îndemână oferit de natură pentru sprijinul funcţionării corecte a organismului nostru. Prin stimularea limfei în tractul limfatic se obţin simultan:

  • eliminarea toxinelor din organism, deblocarea proceselor fiziologice
  • · creşterea imunităţii organismului, într-o manieră naturală, fără medicamente sau suplimente de orice fel
  • · eliminarea surplusului de apă din organism, având ca rezultat scădere în centimetri şi nu în ultimul rând o senzaţie de uşor , de relaxare ce persistă câteva ore după finalizarea tratamentului.

Drenajul limfatic este un element vital şi în terapiile postoperatorii de mastectomie şi liposucţie. Procedura realizata corect are cu efecte imediate, dezumflând zonele inflamate.

Pe parcursul tratamentelor se recomandă un aport suficient de lichide (min 2,3 l pe zi) pentru a oferi “combustibilul” necesar întregului proces. Un element important de menţionat este că, retenţia de apă nu se tratează prin scăderea consumului de lichide, din contră acest consum trebuie crescut treptat, treptat până se obţine eliminarea toxinelor ce blochează transferul intra şi intercelular de factori nutritivi.

În cabinetul nostru, alternăm drenajul limfatic manual cu cel cu aparatul, în funcţie de fiecare clientă, în funcţie de obiectivele pe care şi le doreşte fiecare. În ambele situaţii specialişii noştri, respectă scheme de lucru clar stabilite.

Vă aşteptăm la un ceai şi o evaluare generală, în urma căreia vă putem pune la dispoziţie o propunere concretă de „atac” a problemei dumneavoastră, fie că aceasta se încadrează în categoria remodelare, tonifiere corporală, fie în categoria medicală- afecţiuni reumatice, ortopedice, cardio-vasculare, deviaţii ale coloanei vertebrale.

Aveţi încredere în corpul dumneavoastră!

Cu drag,

Oana Prunean

Terapeut

VITAL MED PLUS