Viata activă

Slabire, tonus, energie pentru o viaţă extrem de activă

 

 

Putem spune oare că a venit primăvara?

În ciuda vremii schimbătoare, parcă soarele este mai prietenos şi culorile sunt mai vii pe zi ce trece. Vom trece încet încet la ţinute  colorate, uşoare şi …întrebarea care bântuie gândurile majorităţii populaţiei feminiine: sunt vizibile kilogramele acumulate peste iarnă, m-am îngrăşat foarte tare?

Specialiştii în nutriţie şi estetică recomandă la unison detoxifierea organismului de cel puţin 2 ori pe an. Această detoxifiere ne permite eliminarea surplusului acumulat, a toxinelor care încetinesc procesele metabolice din corp. Pe lângă detoxifiere un element vital în obţinerea unui tonus bun este mişcarea, mişcarea în aer liber sau în sală. În cazul în care avem o reţinere la apariţia într-o sala de fitness în echipamentul adecvat, alternativa eficientă este electrostimularea.

Electrostimularea reprezintă contractarea involuntară musculară prin aplicarea stimulului electric pe inserţia muşchiului pe os. Prin setările aparatului putem tonifia, slăbi în centimetri sau pur şi simplu “ să punem la treabă” musculatura. Aparatele au o serie de scheme de lucru presetate, însă specialiştii încearcă să obţină maximum de efecte prin combinarea şi adaptarea acestora în funcţie de obiectivul urmărit. Ca şi un exemplu de eficienţă, dupa 3, 4 şedinţe de electrostimulare ar trebui sa se vadă o scădere a circumferinţei taliei de 2, 3 cm minimum. Dintre beneficiile electrostimulării menţionăm: modelarea musculaturii, creşterea tonusului pielii, scăderea stratului adipos, îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi a circulaţiei sangvine,  creşterea confortului fizic şi a tonusului general. Un avantaj considerabil al electrostimulării este acela că se lucrează mai multe grupe de muşchi simultan, fără a se depune efort. Musculatura lucrează constant la intensitatea optimă pentru fiecare  clientă. Intensitatea stimulului se creşte treptat permiţând corpului să se adapteze. Cele 25 de minute de tratament echivalează cu aproximativ  500 de abdomene executate corect şi constant.

În vederea creşterii eficienţei tratamentului, pentru maximizarea rezultatelor specialiştii în estetică recomandă combinarea electrostimulării cu drenajul limfatic şi masajul manual. Drenajul limfatic, acţiunea pe ganglionii sistemului limfatic având ca rezultat eliminarea acelor reziduuri care rămân neasimilate de către celule  şi îngreunează activitatea organismului. Prin stimularea limfei în tractul limfatic se obţin simultan:

  • eliminarea toxinelor din organism, deblocarea proceselor fiziologice
  • · creşterea imunităţii organismului, într-o manieră naturală, fără medicamente sau suplimente de orice fel
  • · eliminarea surplusului de apă din organism, având ca rezultat scădere în centimetri şi nu în ultimul rând o senzaţie de uşor , de relaxare ce persistă câteva ore după finalizarea tratamentului.

Prin masaj ne adresăm zonelor afectate de celulită. Această procedură are  ca rezultat diminuarea aspectului de “coajă de portocală” prin manevre specifice, activându-se micro circulaţia  şi drenajul limfatic la nivelul pielii.  Durează aproximativ 40- 45 de minute, se realizează cu creme cu efect termic şi de compactare pentru reducerea senzaţiei de disconfort,  diminuarea stratului de grasime, concomitent cu reducerea retentiei de lichide.Astfel, se realizează o scădere în dimensiuni a zonelor pe care le tratăm şi se produce un efect de lifting muscular şi al tegumentului în acelaşi timp. În vederea obţinerii unor rezultate de durată sunt recomandate un număr de 3 şedinţe pe săptămână până la atingerea obiectivului propus şi o şedinţă pe săptămână pentru întreţinere.

Aceste trei proceduri realizate în proporţiile potrivite cu nevoile fiecărei cliente  reprezintă o reţetă de success pentru obţinerea siluetei şi tonusului atât de necesar unei vieţi active, plină de neprevăzut. De asemenea şi nu în ultimul rând este de menţionat un regim alimentar şi hidric adecvat care să asigure o bază completă de funcţionare a organismului şi un mijloc sănătos de obţinere a siluetei mult visate şi a unui tonus de invidiat.

VITAL MED PLUS vă stă la dispoziţie cu programe personalizate de  întreţinere corporală, tonifiere şi modelare.

Aveţi încredere în corpul dumneavoastră!

Oana Prunean

Terapeut

VITAL MED PLUS