Kinetoterapie profilactica si evaluare posturala la copii

Kinetoterapia reprezintă terapia prin mişcare, în scopul corectării mecanismelor deficitare ale mişcării. Ea are multiple direcţii de acţionare asupra aparatului neuro-mio-artro-kinetic, cu toate valenţele sale: profilactica (kinetoprofilaxia), terapeutică (kinetoterapia) şi de recuperare medicală (kinetoterapia de recuperare).

În scop terapeutic, si mai mult profilactic, kinetoterapia se adresează copiilor de toate vârstele, începând de la câteva luni şi până înspre pubertate, aceasta fiind considerata a patra şi ultima copilarie, (11-14 ani).

Astfel, la vârsta preşcolară (3-7 ani), aspectul somatic se schimbă de la an la an. Scheletul este incomplet osificat, în parte cartilaginos. Toracele este elastic şi delicat, prezintă o mare mobilitate, cedând uşor la presiunile exercitate din poziţii greşite pe scaunelele de la grădiniţă, la măsuţă, cu pieptul apăsat pe acestea, sau chiar la presiunea hainelor necorespunzatoare. Musculatura este slab dezvoltată, tonusul muscular este scăzut, respiraţia este superficială, aparatul respirator nefiind complet dezvoltat, iar motricitatea se caracterizează prin lipsa unei coordonări în mişcări. Sarcinile kinetoterapiei la această vârstă sunt de a crea condiţii pentru dezvoltarea corectă a scheletului şi în primul rând a coloanei vetebrale.

Vârsta de 7-10 ani, vârsta şcolară mică, în comparaţie cu perioadele de vârsta ce vor urmă, dezvoltarea copilului este mai lentă şi mai uniformă în ceea ce priveşte creşterea în înălţime. Scheletul devine mai rezistent, deşi osificarea nu este încă terminată, oasele putându-se uşor deforma. Sistemul muscular este slab dezvoltat, în special grupele mari musculare ale centurii scapulo-humerale, ale spatelui, ale abdomenului, ale trunchiului. Din cauza acestei slabe dezvoltări a musculaturii şi sub influenţa negativă a unor poziţii necorespunzatoare în bancă, coloana vertebrală este expusă diferitelor deformări.

Pubertatea, sau preadolescenţa, este etapa în care organismul copilului suferă modificări semnificative, care marchează trecerea de la copilărie la adolescenţă. Fenomenul marcant este accelerarea creşterii în înălţime, fără mărirea corespunzatoare a masei musculare. Primele consecinţe ale creşterii accelerate în înălţime se constată la nivelul stabilităţii şi a mişcării corpului. Oasele lungi şi subţiri, musculatura insuficient dezvoltată, articulaţiile prea mobile şi mai puţin stabile, favorizează instalarea atitudinilor deficiente ale corpului şi oboseala prematură în condiţii de efort fizic.

În scopul prevenirii deficienţelor şi al combaterii acestora, kinetoterapia devine extrem de utilă. Are rolul de a favoriza dezvoltarea fizică armonioasă, de a preveni şi corecta deficienţele fizice şi de postură, de a forma şi menţine o atitudine corporală corectă, de a creşte şi menţine un tonus muscular optim şi de a fortifica funcţia respiratorie.

Astfel clinica Vital Med Plus desfașoară în prezent un parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, realizând la clase primare prezentări privind postura corectă, exerciții pentru corectarea eventualelor deficiențe și o evaluare a copiilor la fața locului însoțită de redactarea unei fișe de către kinetoterapeutul evaluator, fișă care parvine părinților copilului, în plic inchis.

Promovăm în acest fel, monitorizarea îndeaproape a copiilor pentru a putea depista la timp eventualele probleme și a le rezolva în timp util.

Pentru realizarea de prezentări pentru copiii Dumneavoastră vă stăm la dispoziție la numerele de telefon de contact, precum și pe adresele de e-mail:

office@vitalmedplus.ro
oana.prunean@gmail.com

REDUCERE 20 % - "SILUETA VERII 2019"

Va oferim un pachet de servicii structurat pe 3 luni, care sa va aduca la final foarte aproape de silueta mult dorita.
Pachetul lunar arata astfel:
- 1 sedinta de CRIOLIPOLIZA- de 50 de minute, cu 2 aplicatori
- 5 sedinte de RADIOFRECVENTA de 50 de minute
- 3 sedinte de PRESOTERAPIE.
Pretul acestui pachet este de 1000 de lei.

Termeni si conditii: Acest pachet trebuie realizat in 3 luni consecutive pentru obtinerea si fixarea rezultatelor si pentru a putea beneficia de aceasta reducere.
Plata se va efectua la inceputul pachetului.
De asemenea, va vom cere sa aveti grija la alimentatie si la aportul de apa.

Va asteptam cu drag!