Ultrasunet  terapeutic

Fizioterapia cu ultrasunete a fost folosită de catre fizioterapeuți încă din anii 1940.
Metoda de aplicare a ultrasunetelor se face cu ajutorul unui manipul, care se plaseaza direct pe piele și cu ajutorul unui gel conductor special.

Este științific demonstrat că terapia cu ultrasunete accelerează procesul de vindecare al țesuturilor, ajută la încălzirea acestora având un rol major în îmbunătățirea fluxului sangvin, precum și în vindecarea cicatricilor.

Cele mai frecvente patologii care sunt tratate cu ajutorul ultrasunetelor sunt reprezentate de leziuni de țesuturi moi: precum tendinitele, procesele inflamatorii articulare cronice și spasmele musculare. Majoritatea leziunilor musculare și ligamentare pot beneficia de aplicarea de ultrasunete terapeutice.

Un tratament tipic de ultrasunete nu va dura mai mult de 5-7-10 minute. În cazurile în care se dorește vindecarea cicatricilor tisulare, tratamentul poate dura o perioada mai lungă.
Alte patologii ce pot fi vindecate cu ajutorul ultrasunetelor includ tendinitele, procesele inflamatorii articulare cronice și spasmele musculare.

Undele de ultrasunete sunt generate cu ajutorul efectului piezoelectric ce-și au originea în vibrația cristatelor din interiorul capului probei ultrasonice. Ultrasunetul pătrunde prin piele în țesuturi, unde provoacă mici vibrații locale, în mod special în țesuturile ce conțin colagen. Vibrațiile continue vor provoca un efect termic profund, fără însă ca pacientul să resimtă această caldură. Efectele termice pot provoca o imbunătățire a mobilității ligamentelor, tendoanelor și a capsulei articulare. În situațiile în care nu se dorește un efect termic, precum în leziunile recente ce implică procese inflamatorii acute, undele de ultrasunete pot fi transmise pulsatil și nu continuu.

Cele mai frecvente patologii ce pot fi tratate cu ajutorul ultrasunetelor

 

  • Entorse și leziuni ligamentare
  • Redori articulare
  • Întinderi și rupturi muscuare
  • Bursite
  • Tendinite

Contraindicațiile fizioterapiei cu ultrasunete includ :

– aplicarea directă pe abdomen la gravide.
– afecțiunile maligne locale,
– implanturi de metal situate în aria în care sunt aplicate ultrasunetele,
– infecțiile acute,
– anomaliile vasculare

De asemenea, este contraindicată aplicarea de ultrasunete direct pe cartilajele de creștere, pe zonele cu laminectomii sau la nivelul ochiilor, scalpului sau testiculelor.

Terapia cu ultrasunete utilizată corespunzător, nu ar trebui, să genereze efecte adverse.

În cadrul clinicii Vital Med Plus, prețul pentru ședința de ultrasunet de 10 minute este de 20 de lei.

REDUCERE 20 % - "SILUETA VERII 2019"

Va oferim un pachet de servicii structurat pe 3 luni, care sa va aduca la final foarte aproape de silueta mult dorita.
Pachetul lunar arata astfel:
- 1 sedinta de CRIOLIPOLIZA- de 50 de minute, cu 2 aplicatori
- 5 sedinte de RADIOFRECVENTA de 50 de minute
- 3 sedinte de PRESOTERAPIE.
Pretul acestui pachet este de 1000 de lei.

Termeni si conditii: Acest pachet trebuie realizat in 3 luni consecutive pentru obtinerea si fixarea rezultatelor si pentru a putea beneficia de aceasta reducere.
Plata se va efectua la inceputul pachetului.
De asemenea, va vom cere sa aveti grija la alimentatie si la aportul de apa.

Va asteptam cu drag!